Tabung Haji :D

Friday

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA

Tahun ni macam tak raya sangat, bukan aku tak nikmati or hayati raya..
tetapi hati bagai sayu ditiup oleh sesuatu yang sedih..
sepatutnya kita sebagai umat islam yang menyambut perayaan ini, perlulah rasa bersyukur
seronok, dapat berkumpul beramai-ramai bersama sanak saudara..
Namun bagi aku tahun ni, paling biasa aku beraya..ramai yang telah pergi meninggalkan
buat selama-lamanya..bila aku bukak citer pasal kematian pemergian..oh rasa sayu hati..
aku cuba untuk tahan dari segala sebak..dengan pelbagai masalah yang timbul..
masalah family..masalah cinta..masalah belajar..
Hidup kalau tiada masalah, itu bukan hidup namanya.. Inikan pula si belang si rimba pun
turut ditimbulkan dengan masalah...Allah nak tunjukkan kepada kita erti kehidupan.
dan berdikari untuk menyelesaikan masalah itu sendiri, bukan berdiam diri terkaku bisu..
ok sudah.cukup.cukup.sudah.

HATI.TETAP.SEDIH/HAPPY.
MARI KITA SAMBUNG CERITA YANG LEPAS :D

 apa apa pun kita tenangkan fikiran dulu :)
SubhanaALLAH..sungguh cantik air di lautan :') pernahkan kau fikir semua ini? Pernahkah!

Macam pak ribut dah aku tengok rambut dia :3

*peace, ye I tahu I comel :D 
yaALLAH, siapakah bakal suamiku nanti...?

tidak putus-putus untuk mencari seorang suami :')
Aku nak suami yang selalu tegur aku, mengajar aku erti kehidupan sebenar, cintakan pencipta :')
yaALLAH, berikanlah aku seorang suami yang mencintai-Mu..aku sedang diuji dengan pelbagai
muslihat syaitan...berikanlah aku kekuatan..Amin...

hehehe, muka I sangat pelik time ni :/

kat Sabah aku sempat beli ni je, aku tak berapa minat sangat barang-barang dekat situ..So, sikit jelah beli untuk kengkawan, yang memborang banyak Ibu..semua dia borang dekat kedai -JAMILAH- situ okay sikit, sebab Ibu I pun kenal dengan owner kedai tu.. so, beli banyak dapat diskaun sikit :3 alamaklumlah Sabah barangnya mahal banget bah.

Ayah pergi Sabah ni pun, sebab ada urusan kerja..even dia kena pergi office jap..
tapi still ada masa untuk kitaorang :') sedih makk!
kau tengok, panas-panas pun dia still pakai baju kerja. semangat bapak aku ni bekerja..
Raya AidilAdha ni pun, dia tak raya dengan kitaorang...sebab dia sambut dekat Thailand dengan warga disana..takpe, kitaorang sangat faham keadaan Beliau :)
Apa apa pun, jangan sedih jangan menanggis di hari yang berbahagia ini..

*actly aku rindu dengan dua orang BestFriend aku* bye..




Tuesday

Aku dah gemok aku dah gemok aku dah gemok!
*macam nada gembira* *tapi* *tidak bagi aku* *fat please get out*

sedih bila kita dapat tahu diri kita terlalu gemuk, bagi seorang perempuan keinginannya
adalah memiliki sebuah bentuk badan yang cantik, tak gemuk sangat and tak kurus kemping.
aku yang pemalas lagi gemuk memang akan dapat bentuk bandan yang gempal.
kau mesti tak percaya yang aku ni gemuk kan?

ada aku pernah tipu oulls? tak kan? see! aku memang gemuk.


T.U.T

SUDAH SUDAH SUDAH SUDAH SUDAH SUDAH SUDAH SUDAH
Gemuk is my intro first, but i don't want to tell about "GEMOK" :D 
First of all, congratulation to my sister "Convocation"
seronok lah kau dekat rumah goyang kaki, tak payah nak fikir apa..
just kau kena cari kerja tu je, sangat seronok! bila time aku pulak nak konvo ni? T__T
aku dah penat nak belajar ! nak kahwin terus nanti! wooi Putera kahwinilah aku...
*who want's marry me* *subhanaALLAH* *baik sungguh siapa yang nak kahwin dengan aku*
Siapa yang dapat mengambat hati aku, akan aku sayang cinta dia sepenuh hatiku :')
dan barang siapa yang hendak berkahwin dengan aku, no couple no no no .
aku akan taat setia dan menjaga hatinya sepenuh jiwa dan raga aku..
*apesal jiwang karat pepetang ni* *ayat macam kuno je* *kau boleh tampar aku*

wahai suamiku, tataplah mataku yang sepet lagi kuyu ini :D 

first time aku drive and naik keta Hilux :) sonok sangat. sedap weh bawak keta Hilux
dekat Sabah memang ramai yang guna kereta Hilux, sebab jalan dekat kampungkan macam tak elok...tapi memang seronok lah cita dia :D

jangan ingat orang perempuan tak boleh bawak kereta Hilux okayy?
*mesti kau bosan en tengok muka aku* *kisah pulak*

okaylah kita start cerita, let's gone *ehh..?

Flight aku hari sabtu, pukul 7.00..so, pagi-pagi lagi aku kena bagun..sebab rumah jauh dari KLIA
gila kau, macam nak pergi Kuala Selangor aku rasa lama dia.. sangat Jauh okayy!
tup tap tup tap, sampai Airport terus check in, hantar bag then terus pergi solat then breakfast..
set kitaorang belakang sekali time tu, nak pendek kan cerita.. okay aku first time naik flight MAS
macam sejakon sikit lah jugak, selalunya naik flight AirAsia je sebab murah sikit dari MAS
tapi time tu ayah sangat berbaik hati untuk belanjer tiket MAS ! seronok lah sikit.
ayah dah selalu naik MAS, so.. dia takdelah jakon macam anak dia ni :O
Hahahaha, memang kelakar.. makanan disediakan..tak payah kau nak kena beli booking makanan 
macam AirAsia tu... kalau AirAsian kena bayar leceh ahh! MAS dia dah masukkan sekali dalam duit tiket tu! memang leceh tau AirAsia. dah lah jauh kalau nak pergi dekat Flight AirAsia..
LECEH LECEH LECEH LECEH LECEH LECEH
disebabkan kau murah sikit dari MAS tu lah yang aku terpaksa naik..
Thanks to Pramugara MAS, ehh to Pramugari? tanak! sebab abang tu layan aku sangat baik..
dah lah handsome, terliur aku! hahahahha
dah stop! perjalanan kesana memakan masa selama 2 jam 30 minit.. 
sekejap je, tak lama pun... tapi.. bila kau dah mendarat! jangan cita ahhh!
Sakit kau tak Sakit! sakit apa? kau naik ah sendiri, baru kau rasa apa yang kau akan sakit :')

sampai je dekat Airport Sabah, pekerja ayah terus ambik dengan kereta Hilux office :D
aku tak boleh lah kalau orang ada kereta Hilux, nak bawak!
*gambar diatas tu tempat kitaorang Lunch, sedap tu memang sedap.. tapi mahal gila!
biasalah, makanan dekat Sabah memang mahal, nasi goreng pun dah RM7.50
tapi nasib baik sedap, kalau tak sedap memang aku nak komen komen dekat manager restaurant..

aku tanak ah tunjuk gambar makanan kat sini, korang kena pergi sendiri baru tahu camne rasa dia
ni lah kakak I yang konvo tu.. errr



konon konon macam dekat London XD, kau jangan tatap bontot aku okay! tahu lah besau :'(
I nak call boipreng I dekat London jap, Baby! just wait okay..

*tekan number* *ada orang angkat*
*hello baby, I nak jumpa you ni.. I rindu you..* *tuuuuuuuuuuuutttt..*
*harap maaf* *no yang anda dail tiada dalam perkhidmatan* *okayy, baby I LOVE YOU*
 itu namanya syok sendiri... lepas makan terus ckeck in hotel.. suzapppp TIDO!


memperbaiki diri untuk menguruskan perut, doakan aku kurus ye? Hahahah :O

Konvo kali ni, Ibu yang buat bunga untuk angah.. hargai sikit.. dari kita pergi beli dekat penjual SABAH tu.. mahal kot dorang jual sejambak je dah RM78 . kau nak beli kalau macam tu?
mak aku buat lagi lawa, even bukan bunga Fresh.. tapi nampak macam Fresh :)
Lately, dah kenyang beli bunga dah.. terus naik hotel.. actually..hotel kitaorang sebelah je dengan mall..so, jalan kaki je.. tak naik kereta pun :D

esoknya bangun solat Subuh, subuh dekat sana awal gila ! pukul 4.45 macam tu dah azan..
then pukul 6 dah terang menderang macam tengah hari.. so, cepat cepat siap nak pergi UMS
konvo tu start kol 8.30..memang habis petang lah cita dia. ramai sangat!

sedia 1 2 3 :D sekali mak aku tak pandang camera =='
Ibu memang tau, suka tak pandang camera 

gemuk :O Sedih okay sedih...
tahniah angah! you make parents pround at the same time..tut...bla..

ayah cakap, bila ayah dengar nama angah disebut.. ayah menangis *tapi dalam hati* :')
touching okay bila ayah cakap macam tu..

kitaorang duduk depan sekali :')

Graduate Graduate yang berjaya :') sedih tau tak! bestnya korang!
majlis ni habis pukul 2 kot, lama gila! sebab ada 2 kelas
NURHAZWANI BT ARSHAD :") terharu sangat bila nama disebut
bye bye UMS , nanti aku datang lagi! aku nak study sana :'(

aku dah macam Ibu ibu mengandung dah! yaALLAH... gemuknya :'( sedih ahhhh!!




gelaagde maag *Dutch language* perutku yang berlapis

-Sajaha hier Ik kan zelf-

dengan akhiri muka dewasa lagi comel ini.. maka berakhirlah cerita untuk kali ini

sebenarnya banyak lagi nak cerita..tapi disebabkan aku nak muntah tengok gambar sendiri..
okayy bye.. thanks for reading my blog :)
nanti aku post lagi banyak-banyak gambar.. dengan TUTTTTTTT.. Sabah! mybe lah..






















Friday

Hai, nama saya Nur Hafieza Binti Arshad
baru 18 tahun, tak muda dan tak tua :D
saya pelajar di giatmara kuala lumpur, tapi tu dulu
5.1.2012-30.6.2012 
sekarang saya sudah menjadi pelajar lower six di SMKSAAS kajang
lepas SPM saya fikir nak bekerja, tetapi malangnya ayah tak bagi
sebab ayah tanak saya susah.dan saya sangat malang masuk GiatMara.merelakan diri.
tiada pilihan lain.saya teruskan belajar di GiatMara.masuk giat sakit hati.selalu ponteng.saya baik.
selalu siapkan kerja.even saya suka ponteng class.baik kan saya.budak cool.dah nak akhir bulan.
masing-masing.cakap rindu.tapi dah habis giat.sorang pun tak pernah nak kata rindu.melainkan.
sorang duaorang manusia.kata rindu.kenapa.benci korang.tak suka tau.
*kenapa ayat aku terpesong* *c'mon..* *jangan menyongsangkan ayat*
STPM STPM STPM STPM STPM STPM STPM

aku yang tak peduli kata orang.mereka akan kata aku comel.mereka penipu.
*jangan guna ayat sonsang please.

time dekat giat, dia lah kawan yang tak kisah.

yang tengah tu.ye yang tengah tu.sangat sayang dia.dia baik.sangat baik.ada benda yang aku tertarik
untuk berkawan dengan dia.tapi aku tak nak cerita kat sini.tapi dia sangat masa itu.
tak sangka dengan saiko aku tu dia sanggup buat apa sahaja.aku just saiko je.

yang si lelaki tu.dulu suka dekat aku.eee.aku tanak lah.sebab perangai kau.
kau siap mintak no phone mak aku dekat cousin aku.why.tapi sebenarnya kau baik.
kau sanggup buat apa sahaja untuk aku time tu.time aku sakit kau sanggup beli panadol.
even aku tak suruh.kau beli jugak.kenapa lah dengan kau.tapi aku sayang kau.sebab kau baik.
sorry layan kau macam orang gila.sorry sebab aku takde perasaan dekat kau.
segala luahan hati kau.aku buat tak endah.sebab aku ni jenis jual mahal.hanya sorang je yang aku cinta.tapi dia dah ada orang lain.aku faham.

macam bini-bini ku gangster pulak aku tengok ;D

ye sayang k.zaty.tapi sekarang dia dah menghilang entah kemana.dia lupa aku.

haaa yang si lelaki tu pun minat aku.siap luahkan lagi.tapi sorry.hehe.
aku sayang kau.takde hati pun dengan kau.lagi pun aku anggap kau abang okayy abang.

boleh tampar/pijak sekiranya aku buat muka macam ni depan korang.sangat buruk.yaALLAH.teruknya.

ouh lupa nak bagi tahu, dekat giatamara aku ambik course Photography.
aku tak minat sangat nak shoot gambar orang.sebab nanti takde siapa nak shoot muka aku.
siapa siapa siapa? takde siapa! melainkan aku yang suruh.
*boleh tolong ambik gambar aku tak*

banyak-banyak model, model ni yang paling aku suka..
sebab dia seksi, baik. paling penting, dia kasi pinjam moto comel dia okay!

muka aku macam sedih :O kenapa ni fieza kenapa kenapa?
kau yang baca ni je yang boleh jawab.sebab kau.sebab kau.sebab kau.HAHAHA.
bukan lah.sebab salah diri sendiri.

dia pun model aku.tapi bebudak cakap dia tak boleh jadi model sebab mata dia sepet.
dress up dah okay, tulah aku pun tak tahu.

time dekat giat, dorang lah kakak kakak yang selalu ada disamping aku.
tapi, kekadang tu kitaorang ada jugak gaduh-gaduh.chill lah.

ni model paling comel, tapi ni kawan se giat dengan aku. cuma dia class sebelah.
terpaksa lah ambik dia.memandangkan masa yang sangat jeles.

sweetkan? tapi diorang tak kahwin lagi, takde perasaan pun.


okayy lah. sampai disini sahaja.













Tuesday

"Weh" "Hai" "Hoi" "Woi" "Heh" "Hui" "Assalamualaikum"
kalau kau jadi aku lah kan? yang mana satu kau berkenan dengan perkataan diatas?
mestilah kau nak yang sopan, sedap je bila dengar kan? dan semestinya kau akan pilih
"ASSALAMUALAIKUM" kau mesti akan sakit hati bila orang mulakan ayat
cakap "weh" bla bla bla bla...

I Islam ye adik, beri salam dulu boleh tak? *senyum paksa*
sebenarnya aku pun selalu jugak, tak bagi salam. terus cakap "weh , heh" 
tapi bila aku fikir-fikir balik, kalau aku mulakan dengan salam.. mesti orang tu daripada nak marah
terus tersenyum :') percaya lah cakap aku! kalau dia nak marah jugak, kau cakap lah..
kau *kafir eh* ? aku bagi salam apesal kau tak jawab?
gerenti dia terdiam punya lah! 

Bulan ni bulan paling Busy! aku nak kena study hard! hard lah sangat...
ni, ada pulak masa nak buat entry? opkos! even aku macam syok sendiri menaip sedangkan
takde siapa pun yang baca' ADA AKU KISAH?
HAK BUAT ENTRY HAK KAMI!
sejak ada iklan kat tb 3 yang dia cakap "HAK BERMAIN HAK KAMI"
terus jadi trend sekarang, cubalah dia cakap "HAK BELAJAR HAK KAMI"
ada lah juga semangat aku nak belajar, ni boleh pulak dia kata "HAK BERMAIN"?
APA KEBODOHNYA IKLAN MACAM TU?
ouh, aku salah! diorang budak-budak lagi. aku kan budak cool .__.
kalau kau nak tahu, aku seorang yang rajin. ulat buku. ulat marker
rajin kan? kan aku dah kata aku rajin. ulat buku. ulat marker.
haritu je rajin, hari-hari lain tak pon :3

tadi kitaorang dah start betul-betul study! no main-main. bersungguh-sungguh nak dapat 4 flat
jangan cabar kitaorang ye mama papa ibu ayah mak abah!
kami boleh buat! kami boleh buat! kami boleh buat!
nampak? nampak? semua buku ada! betapa sayangnya aku terhadap buku-buku tersebut
*berapa jam je pun study* selebihnya ada orang ajak aku tengok cerita
*NEVER SAY NEVER* dia kata tu husband dia! apakejadah?
dia tak sunat okay ! WHAT? DIA TAK SUNAT!
so, dia bukan husband kau. ada faham? *nada jealous*
tapi, sejak aku tengok cerita tu, aku jadi semangat nak tengok lagi! begitu semangatnya
si JUSTIN berusaha untuk mencapai matlamat! dia sebenarnya bukan daripada golongan 
orang kaya, lagi-lagi parents dia divorce le split up . tak berapa nak pasti.
tapi dia memang pandai main semua ah! such as drum, keybord, guitar menari
apa kau rasa kalau seumur dengan kita, dapat carik duit sendiri and ramai peminat?
whooooooooooo! sangat best! kagum! terharu!
yang penting, aku tak berapa minat JUSTIN, sebab dia tak SUNAT! tu je :D
tu dia peminat JUSTIN B , yang dia kata tu husband dia
*okayy husband okayy* errr =='

disebabkan hari ni aku banyak puji dia, dia belanje aku :')
cewahh! mana ada aku puji dia. dia yang nak belanjer, dia macam tahu-tahu je aku suka 
benda FREE :D

siapa tak pernah rasa, cepat-cepat lah pergi AHCENG!
memang the best! tapi tadi macam tak sedap sangat --'
sedap pun disebabkan lapar, aku hentam jela.. selalunya dia masak sedap je

dan sekarang, aku tak terliur sikit pun. sebab dah pukul 1.15 pagi a.k.a hari selasa 16/1-/2012
saja boring dan rajin nak menghupdate :D


Dan dan dan DAN aku rasa ayat aku tunggang langgang
sekian! sekian! sekian! sekian!
mata I pun dah sepet *memang sepet pun mata aku*
kbyeee siapa dah pernah rasa, angkat tangan! dan berambus dari hidup aku
*ayat mabuk ngantok*














Sunday

Aku tak pernah salahkan sesiapa yang pernah lukakan hati aku
Aku akan salahkan diri sendiri :')
hoi! jiwang yang aku malam ni, kenapa ehk jiwang sangat? geli I tau
kakak angkat aku ada cakap, "adik ni sebenarnya jiwang" tapi tak tunjukkan..
memang I jiwang, tapi I tanak lah tunjuk yang I ni jiwang o'ulls..
Jika benar kau jodohku, biarkan ALLAH satukan hati kita, Jika kau bukan
jodohku, Semoga Allah jauhkan kita :')
haaa kau tengok jiwang tak aku? aku kan budak cool .__. *tutup muka*

sebenarnya topic aku bukan pasal jiwang jiwang karat okayy.
aku nak cita pasal benda Free, mesti rugi en siapa dapat kawan macam aku..
semuanya nak free :D wehhh! habaq kat aku siapa yang tak suka benda Free?
semua orang nak benda Free, lagi-lagi benda free tu datang dari orang yang dia sayang :')
nak nangis mak, kalau kau kata aku ni takde duit :'(
Aku ada! tapi aku kedekut kalau nak belanjer diri sendiri, kalau untuk orang lain
mybe aku boleh bertimbang rasa. Baik kan? *tepuk tangan* *kiss sikit*
haritu pergi IKEA dengan kakak kakak tersayang I, konon konon nak carik kerusi meja putih
kau tahu jelah kan perabot kat situ mahal nak mampus ><
mahal, mahal pun berbaloi lah jugak. sebab tahan lama and brands yang terhangat dipasaran.
so, kitaorang dok cuci mata je lebih. nak angkat! memang tak lah. nak terberanak kalau bayar
baik kau beli set perabot kat luar sana, lebih kurang je harga dia. tapi dapat banyak..
kalau kat IKEA ni, haaa satu jelah yang kau dapat .

aku berkenan sangat frame ni, tapi kau tengok lah harga dia berapa?
baik aku lukis sendiri. *sebenarnya murah je kan?, tapi aku kedekot nak beli guna duit sendiri*

walaupun frame ni nampak simple, tapi kalau kau hayati sendiri gambar ni. kau akan sedih :'3
aku sendiri terkaku terdiam seketika :') banyak cerita dalam frame ni .

dalam banyak-banyak kusi, kusi ni lah paling mahal dan kecil
nyampah aku >< harga memang tak patut! mungkin Mungkin mungkin diperbuat daripada rotan .
satu tu je dah RM95 ! kau sanggup nak beli? baik lah beli buku teks STPM :')
banyak lagi gambar perabot yang aku shoot, tapi aku tak sanggup tengok harga dia. *nak muntah*

after dah penat jalan dalam tu, *tak beli hape pun! kitaorang pergi tingkat bawah
cuba teka ada apa kat tingkat bawah? aku tak inggatlah floor berapa.
apa awak rasa bila gambar ni ada depan mata awak?
aku yang upload ni pun dah terliur tengok! sedap sangat-2! rugi siapa yang tak pernah rasa
mesti kau pelik en, kenapa ada troli? pernah ke kau pergi mana-mana kedai makan.. kau pilih sendiri, then ambik troli pergi bayar . kalau kat hotel, pekerja dia yang tolak en?
ni kita sendiri yang kena tolak, seolah-olah macam nak shopping aku rasa kat situ..
ni ha tempat bayaran yang paling awesome :D

terliurkan tengok ? yaALLAH serius rasa nak menangis tengok :'/
hahaha geli je nak menangis? kitaorang makan 4 orang . so satu pinggan ni ada 20 biji, murah je.
tak mahal, hanya RM17.90 macam tu, aku pun tak berapa nak ingat. yang penting sedap!

sekarang musim untuk aku berdiet oull's sebab ada budak cakap perut aku dah macam
Ibu mengandung, serius ke apa yang budak tu cakap? sedih aku wehh :'( takpe..
aku  akan pastikan bila aku jumpa kau *budak* perut aku tak sebesar macam perut kau!
kau pun sama perut bunci, macam perempuan :D
jangan silap, ni bukan ubat kurus okayyy ==' 
ni pil untuk kulit. aku baru try, tengok lah nanti ada perubahan ke tak.
aku nak diet dengan cara aku sendiri ! tak main lah ambik pil bagai :D

gambar ni dituju khas buat sahabat yang sedang memperbaiki dirinya *mungkin*
aku tak tahu keadaan dia sekarang, aku boleh tolong dia dengan doa. itu sahaja . aku malas nak komen apa apa, nanti takut lain jadinya. hope kau bahagia disamping buku-buku yang tebal
kawan-kawan yang baik dan seumpa dengannya :')



kalau kau rasa makanan tadi tu sedap! segera dapatkannya di IKEA :D