Tabung Haji :D

Friday

HAPPY BIRTHDAY TOOOOOOOO ME


Hi! Harini ni nk update makanan lagiiiiiiii... Korang semua kan suka tengok "Makanan"


Btw, 22 MARCH 2016 haritu birthday aku. Dah besar ni, macam tak kisah sangat lah takde orang wish ke.. bagi hadiah ke.. Entahlahh.. dah tak rasa macam dulu-dulu time kecik.. Kalau tak, akulah  budak paling happy time birthday. Dapat Wish tu dah kira bangga & happy gila dah tu, apatah lagi dapat hadiah kan? Lagi lah kuncup2 hidung aku hahaha!!

So, pagi birthday aku tu... macam biasa, macam takde pape... buat rutin harian...

Tengah leka-leka buat kerja, tetiba whaatsapp masuk... wowww gambar sushi!!!! 👀


Kalau siapa pengemar Sushi memang dah terliur2 ah wehhh! Aku tengok gambar pun dah kecur2...
Gambar ni kakak aku yang send.. dia kata aku dekat IOI MALL ni... Beli sushi... Wow! Hidung dah kembang2 wehh dapat sushi..


nyummm nyummmmm!




Sorry, aku tak tau nama sushi ni... Semua sedap sedap weh!! sedap lagi sushi king!! Serius aku tak tipu! Korang pergi lah cari dekat IOI MALL PUTRAJAYA, Depan Tesco


Lepastu datang pulak K.ngah aku.. Bawak kek ngan sate... wahhhh happy aaaaaa.. Rasa dihargai gitu...


Thank Ude... Thanks Angah..... I appreciate... 😘😘😘






Wednesday

Balik Kampung

Assalamualaikum Semua! Hahahahahaha! Tahun ni aku banyak ngelat, kata nak update tiap-tiap minggu! Kahkahkahkah! Aku sebenarnya takdelah busy sesangat pun, tapi tkde masa nak update plus "MALAS" Mesti tiap kali kau view blog ni asyik cerita pasal "LOBSTER MURAH" hehehe 🙊🙊🙊

Okay, cerita kali ni dah basi sangat kot rasanya. Tapi aku nak jugak update! Pstttttttt! Korang pernah makan "KUPANG" tak? Kalau korang yang memang asal orang Jawoo ehh Johor confirm pernah makan kan? Rugilah tak pernah makan! Sedap wehh.. Rasa manis2 lazat gituuu...

ni lah "KUPANG"


Kupang ni selalu ada dekat Muar, asal lalu Muar je mesti berderet2 orang jual tepi jalan... Kalau aku lalu Wajib Beli wehhh! Al maklum lah orang JOWO kan hehehe..Kupang masak apa paling sedap???
Setakat ni aku rasa paling sedap laaa kan.. Mee Bandung Kupang! Walahhwehhhh sedap gila okayy!

Mee Bandung Kupang siap! Aku tak ingat, rasanya time ni kedai2 makan mee bandung kat Muar semua tutup. Rasanya setiap hari isnin memang tutup. Sedih kot kedai fav tutup! Tapi disebabkan memang nak sangat makan mee bandung... Singgah kedai tepi jalan beli rencah dia. Hmmm layan beb! Tapi yang dekat kedai orang tu buat lagi sedap kaw kaw punya rasa dia!!

 
ni sebelum dikopek, dia dah siap2 bersihkan tapi still ada janggut.. janggut tu korang kena buang tauu! Tak silap sekilo RM8, dia ada size kecik ngan besar.. better ambik yang size besar senang nak kopek & makan... 


Okayy lah, aku ada kerja nak buat ni.. ni pun cepat2 taip! hahahahaha! Okayy bye! 👋👋