Tabung Haji :D

Saturday

Thanks To "ASTRO" sebab bagi "Free Channel"


Suka lah dapat benda Free, tak kan kau tak suka kot? nampak beno nipunya~
disebabkan aku terlalu suka dengan benda Free Free ni.. aku rajin nak penghupdate,
thanks lah Astro menaikkan semangat Free aku tu :D
aku bukan apa lah, kalau bab bab Free ni aku lah paling cepat pantas tuntas nak dapatkan benda alah tu :) haaa! dan paling aku suka dapat benda Free dari kakak kakak kesayangan aku!
Hari ni my sister's telah menghabiskan half barang makeup dia untuk aku.
ayat aku macam ada tak kena lah !  lantak pi ah! benda Free semua benda nak langgar :D
aku fikir, aku kena makeup sendiri ! tapi takkkk wehhh!
my sister offer diri nak makeup kan I <3 sayang lebih ni! hehehehe

touch-up punya touch-up, Time tu aku nak ambik barang kat atas katil, tapi tetiba terguris tangan aku kat besi cermin!woooooooooooooow! dia punya sakit macam makan "LAKSA PANAS" 
kakak aku cakap ni kena jahit ni, sebab dalam luka dia.. ahh! malas lah aku nak jahit jadah!
memang tengah sakit kot time tu, rasa nak menanggis pun ada, tapi aku tahan..sebab takut makeup aku cair :'( dengan selambanya sambung makeup dengan muka toya kesakitan..
relax je muka aku time uh, siap boleh ketawa, darah kat tangan still menitis-nitis
okay memang sakit ah! 
sampai sekarang sakt dia bak datang!
kau nampak tak dia punya dalam?! still ada darah! tanak berhenti :'/

dengan menanggung kesakitan ditangan, still ada hati nak pose :D

muka terpaksa senyum :')




thanks to my sister :') terharu sebab dia makeup kan!

Wednesday

Sebenarnya mood nak update hari ni tak berapa elok, berpunca dari penyakit H8 N10 
siapa pencipta nama penyakit tu memang buuuuu -,-'
aku lah tu yang cipta nama penyakit tu . H8 N10 a.k.a selsema plus batuk.
apa gedik kau ni? tu pun nak bagi tahu ke? yess! lantak I lah . Random post kan?
hati I sangat sadis tahun ni you oull's.. dengan blogger yang baru saja tinggalkan kita semua
buat selamanya.. even I tak pernah terjah blogger dia.. tetiba ritu terbaca..
sedih sangat-sangat! dia seorang perempuan yang baik hati, sopan santun..
tak pernah bantah cakap parents.. disenangi orang ramai..
sebelum dia pergi buat selamanya..dia pernah tweet dekat twitter..
dia cakap, dia "MIMPI" azab dari kubur..aku tak berapa ingat mimpi dia azab apa yang terjadi..
beberapa hari dia "MIMPI" yang sama.. ALLAH dah bagi petanda yang dia akan dijemput..
Dia meninggal sewaktu kemalangan jalan raya.. time tu malam.. dia naik moto bertiga..
nak buat Uturn.. tapi malam tidak menyebelahi dia.. moto yang dinaiki telah berlanggar dengan
sebuah kereta.. tak silap aku lah..  tak berapa nak ingat sangat..
tapi, apa yang aku dapat dari cerita tu.. sangat menghayat hati :'( 
dan sekarang, aku rasa aku makin hampir dengan "PERPISAHAN"
aku tahu, "JODOH ITU RAHSIA ALLAH" tapi "MATI PUN RAHSIA ALLAH"
aku dapat merasakannya.. cuma aku tidak tahu bila akan terjadi..
aku terlalu banyak dosa, jahil, sering meninggalkan solat..
tapi masa yang terdekat, aku tak sedar yang dunia sekarang "AKHIR ZAMAN"


sebenarnya, aku nak minta maaf dekat dia "HAJAR"
sorry, bukan aku sengaja nak mention nama kau.. takda niat dihati ingin menyakiti hati sesiapa..
jika kau terasa atau bersalah.. aku minta maaf dari hujung rambut...
bukan ini cara aku yang sebenarnya..aku tak suka cakap belakang..
blogger inilah satu-satunya tempat aku meluahkan..
THIS ENTY IS "RANDOM"
harap kau faham apa yang aku ingin sampaikan...jangan melayan ego perasaan itu wahai hawa..
jika ALLAH takdirkan untuk aku mengucap sesuatu apa yang DIAingini.. maka terjadilah atas
kehendak-NYA.. "KUNFAYAKUN" setiap apa yang kita lakukan..DIA yang jalankan..
kita hanya mampu merancang.. dan berdoa agar apa yang kita rancang ditapis jika ia
 memburukkan sesuatu keadaan :') aku tak tahu bagaimana caranya untuk aku meminta maaf dekat kau.. mungkin sekali lagi ALLAH takdirkan untuk kau baca lagi blogger aku :)
dan lagi satu.. aku tiada hubungan apa-apa pun dengan "DIA" selain berkawan sahaja..
harap apa yang aku sampaikan..kau faham :) aku faham perasaan seorang perempuan yang sangat 
baik hati...perhatin...jujur....
senyuman membuatkan hatiku tenang :') 
   Assalamualaikum....wahai "ADAM & HAWA"





Saturday

"HAJAR" 
kau perlu bersyukur...this entry is random..

kau dilahirkan cukup sifat..berwajah cantik..bersopan santun..
walaupun aku tidak pernah mengenali dirikau..
namun..hatiku tetap mengatakan kau seorang yang baik :')
aku tak pernah rasa seperti ini, seakan-akan BFF aku tu ada pertalian rapat dengan aku..
tapi ALLAH tidak tunjukkan pada masa terdekat..mungkin suatu hari nanti..
"HAJAR" kau jagalah hati dia dengan baik untuk aku...
jika ALLAH takdirkan kau untuk baca entry ni... bermakna kau telah pun baca..
dan tolong untuk jaga dia wahai "HAJAR" sayang...
kau perlu bersyukur atas pemberian ALLAH...
cukup..aku tidak terdaya lagi untuk menaip segala cerita yang selama ini
menyakitkan hati :')







*jaga dia untuk aku :') sebab dia BFF aku.. khas buat "HAJAR"

Bila saya dah takda, awak jangan menangis. Awak dah beruntung sebab saya penah cakap "ILOVEYOU" kat awak , saya nak awak sedekahkan Al-fatihah untuk saya bila saya dah takde :')

ESOK ADA OPEN HOUSE "SILA LAH DATANG"

entry kali ni takde kena mengena pun dengan open house, tapi nak jemput ramai-ramai
untuk meriahkan lagi suasana yang tak berapa nak meriah nanti *mungkin lah kot*
dulu aku ada buat jugak entry pasal benda alah tu. apa dia?
alaaa.. yang benda famous  dok orang tergila-gila kan benda alah tu ><
orang malas buat beli jelah..tapi benda tu senang jek nak buat , taktoktaktok dah siap
aku ni entah pape bendah alah tu benda alah tu.. orang yang membaca ni pun dah
stress! okay okay! dulu benda alah tu famous, "BENDA ALAH" ayat sama je aku rembat!
tapi sekarang tak tahu lah famous lagi ke dok!

haaa ni haaa ! dulukan famous benda aah ni!
kain felt ni kan?
I buat untuk BFF I haritu...okay sedih!
BYE!


Friday

What Hurts The Most

Tahun ni, tahun sedih sedunia. entah kenapa hati sangat terluka bagai ditusuk dicucuk
dengan kapak yang begitu tajam disuntal suntal dengan batu *suntal tu hape?
alaa kau bayangkan lah kapak yang disuntal dengan batu, aku pun tak berapa nak faham --'
dengan pelbagai masalah yang tak pernah diselsaikan biar begitu sahaja
tapi hati tetap nyah nyah sakitnya *okay ayat aku makin lama makin mengarot*
haaa! pendekkan cerita jelaa..

*AKU MEMANG TENGAH SAKIT HATI, TAPI HATI AKU BAIK*

aku terluka..ehh? hati aku yang terluka sebenarnya...
memang kitaorang just BFF! tapi dia suruh aku jangan ganggu hidup dia!
aku turuti apa kemahuan dia, sebab dia BFF aku!tapi tapi tapi.. 
kau BFF aku! mana boleh aku tak ganggu kau! aku bukan bercinta pun dengan kau senget!
sakai ah kau ni! memang kau sakai senget! aku dah tak boleh nak menaip sebab hati aku
betul-betul terhiris dengan lidi sate! *lidi sate pun boleh :D
JUST STOP! NO MORE MEMORIES
KONON NO MORE MEMORIES tapi still ingat!

 even kita macam couple *okay macam okay*
tapi happy togther ~ kau tu yang egos!
sampai sekarang aku tak faham lagi perangai kau
*kesian haku! kata BFF tapi tak faham perangai BFF!
kau memang BFF aku yang paling senget! baik caring wuuuuuu bajet <3
dah ah malas cita pasal kau, EXAM STPM nak dekat baik aku baca buku!



           


Dah lama rasanya meninggalkan blog yang tercinta ni, tiada mood untuk update apa apa
masalah :'/ sebab duit raya tahun ni sangat sikit!
amboi! bersyukurlah wahai nurhafieza bt arshad! okay mood nak upload gambar ada :D 


disetiap gambar ada coretannya :')

kenapa aku mesti shoot gambar dengan lelaki?
oh tidak! dunia dunia 


kitaorang memang comel :D tak yah cakap dah tahu jawapanya
*tahun depan aku nak nikah* *DuckFace*

semua tak ready lagi time ni sebab buat timer =='
okay latukan?




*tu jelahh gambar raya aku tahun ni! memang sikit sadissss oullll