Tabung Haji :D

Monday

TERASE RINDU :(

NTAH KENAPE AKOE TERASE RINDU PADA KAKA FIEDA KAKA IETA .
HERRRK -.-
RINDU YANG AMAT RINDU , MENDALAM HINGGA KE RUSUK TULANG
KAKA BILE KITE NAK BERJUMPA LAGI ?
WALAUPON KITE BARU 5 HARI KENAL TAPI .
KOE ? SELALU DALAM INGATAN AKOE
IBU ? BILA NAK BUADD LAGY KEM SANTUN T0O ?
AKOE RINDU LAH SME ANAK2 YATIM
NAK KENALAN YANG RAMAI DAN INGIN TAHU ISI HATI MEREKA 
YANG TAKDER PARENT =,=
KESIAN DORANG ? TAPI TAKPE EH KORNG !
NANTI FIEZA DATANG TIME 
BERBUKE PUASE SME2 NAN KORNG EH ?


Sunday

MEMANG KEWAJIBAN AKOE :)

MEMANG KEWAJIBAN AKOEE TOK MEMBELI KAD2 RAYA
UNTUK DIBERI KEPADA RAKAN2 YANG TAK MENGENANG BUDI !
HAHA :)
SPEWW TERASE DIA LAH TU YANG AKAN AKOE KASI NANTI
YA YA YA YA YA YA YA YA 
AKOE AKAN KASI KOE LAH =,= JAGAN RISAU SAYANG !
NIEH HUH ! KOE PILIH JE KOE NAK YANG MANA ?
CEPAT CEPAT CEPAT CEPAT
PILIH PILIH PILIH 
NANTI DA HABIS KOE YANG RUGI 
SEBAB AKOE BAGI PERCUMA
TAK DIKENAKAN BAYARAN 
SILA SILA SILA SILA
*SEBENARNYE AKOE YANG OVER (TAK SABAR NAK RAYA)
HAHAHAHAHAHAHHA :)
LAWALAWA KAN KAD AKOE BELI
AWAL TAHUN LAGI AKOE DA BELI
:)
MURAHMURAH PULAK TUH =,=
*PERGHHH !
(PADAHAL TAK MAKAN SETAHUN TOK SIMPAN DUIT NAK BELI)
:(
***************************************************************
BISING BISING '.'

HAYAAA DISINI AMADD LAH BISING ! BISING LAH AMADD . DENGAR SUARE
BUDAK BUDAK NEYH ! AKOE SEPAK KUNK ? NAK ?
HAHAHA (MACAM BERANI PLAK AKOE NE)
BAJET BAJET BAJET
BUDAK BUDAK NIE MAIN MERCUN ! BADAN JE KECIK TAPI KUADD MAIN MERCUN
KNE TANGAN MULA LAH NAK REPORT KAT AKOE !
AKOE JUGAK YANG KNE JADI BABYSTER
HATO0II ! PADAHAL MAKBAPAK KORUNK ADEKAN ?
MANA ? MANA ? MANA ?
JAWAPANNYE ? *TDOWW
HAYAAA ! 
TENGOK BUDAK DORANG NEYH ! BERCINTE KE PEE ?
cbeww tengok dorunk buadd pe ?


mida dengan minin ! 
akoe syg budak2 neyhh !
tngah gdoww tuh =,=


Friday

KAWAN KITEE :(


akoe rse hari nie koe len macam ? plik sangat
ta penah2 akoe tgok koe sedih
nape ade masalah tana cite dekat akoe ? why ?
akoe en kawan koe ?
ceria . nanes . happy . geram . marah . cinta . suka .
kan kita bersama ?
:(
koe buadd akoe tertanye2 ?
semalam koe ok je but now modd koe bertukar , seperti singa nak makan org
takot akoe ! hayaaaa !
MESTI PASAL balak kan ?
atoi2 .
gawat gneyhh
da2 la eh zety ! buang perasaan sedih koe tuh
buruk twu koe buadd mkee tempoyak basi
ta lawa ta comel ta cute 
tahu ?
hahaha
smile :)


Wednesday

KAKAK YANG CANTIK :)

KAKAK ULFA , KTEWW WINDUU TAOUK SAME AKQ . RINDU YANG AMAD !
SANGAT . GILA . KETAT .
KAKAK ULFA LAH THE BEST FOR ME :)
MANJEE . SWEET . COMEL . CUTE . BAIK . COMEL . CUN . PEMURAH . SKE SENYUM
CO PERFECT ;)
MEMANG BAIK LA ! BAIK SANGAT ! SANGAT BAIK
SUKE SUKE SUKE SUKE
BILA KITA NAK BERJUMPE NE ?
ESOK ? LUSA ? TULAT ? TOMOOROWW ? NOW ? TODAY ? 
WAJIB JUGAK KENA JUMPE .
SEBAB KITA SAYANG KAKAK ULFA
seperti laut dann pantai kita akan bersama
kita jelouss kot ? kaka sme ika tuh !
benci ika ! dia curik kaka
hayaooo =,=
sadis2

kaka comel 

GEMBIRANYEWW BERSMEWW DIA :)

WOW ! BESH ! BESH ! BESH ! AWENEYY ! AKOEWW DAN DIA BERGEMBIRA
HUREWW2 HUREWW2 HUREWW2 HUREEWW2 !
BERGEMBIRA !
TEPUK TANGAN SMEWW2 KTEWW MENARI SMBIL GOYANG KAKI
:)
HAHAHAAHAHA !
*ATTENTION AKOEWW BUKAN KELUAR DENGAN LELAKI OKEYHH !
FEMALE ONLY ! :)
HURKKKKK =,=
KALI INEYHH KAMI KEEE ????
AVON MALAYSIA KAJANG !
HAHAHA ;)
UNTUK MEMBELIIII PENCUCI MUKEWWWW :)
HAYOIII . BELI JEKK LEBIH TPY TAK PERNAH NAK PAKAI
BUADDD HIASAN DI T0ILET 
<<< CANTIK BUKAN >>>
HRGEWWWWNYEWW HANYEWWWW 19.90 !
OPSSSSS , ADEWW PROMOSI OKEYHHH ! HNYEWWW 15.20
NEHH HAH !
RM 15.20 OFFER
OKEHHH ! PENCUCI MKEWW NE . BERKESAN *HARAP MAKLUM
TAPI KNEWW PANTANG MAKAN LA =,=
JANGAN MAKAN BNDEWW2 YANG BOLEHH NYEBABKAN MKEWW GATAL2
OPKOSSS TAK MENJADI .



BERSAMEWW TITI :)
KAMI COMELL BUKAN ? 
:)
AW . AW . AW 
LUVE U 

;)


AKOEWWW YANG GILAK GILAK SMEWWW CMERA :)


KTEWW ZETY MKEWW AKOEWW MACAM KUNCING NUX BERANAK
REALLY ? HAYOIII MALUK . MALUK :)

MKEWW AKOEWW MACAM MAKCIKK SEBELAH LAH :(
HAHAHA ! 

MAOUKK AIR TUHHH ?
SEDAP TW 
APPLE ALOVERAA ! :)
POSE . POSE 

WEKKK ;)

APEWW TNOWNK2 ?
HUH !
 
AKOEWW BARU PERASAN YANG AKOEWW GEMOK ?
HAHAHAHA
CIAL2 .
:)


Saturday

SEMANGAT . SEMANGAT . SEMANGAT

AKOEWW SEMANGAT BELAJAR APABILAAA MEJAAA DIHIASS DENGAN BERBAGAI2 BUKU
BERBAGAI2 CORAK . BERBAGAI2 MAINAN . IA MEMBUADD AN 
MO0D AKOEWW SENTIASEE CERIA APEBILEWW BERADEWW DI C2
DAN MO0D AKOEWW AKAN BERUBAH =,=
(APEBILEWW MEJA BELAJARKU SEPAH)
(MACAM RUMAH SEMUT YG AMAAD LA SEPAH)
DENGAN KEYAKINAN DIRI TOK BELAJAR . MAKA AKOEWWW BERMANJEW MANJEWW LAH
DENGAN MEJA KU ! (HAHAHAHA)
cantik bukan ? (PERASAN SUDEHH)

TADAAAA ~~ 

NUX TUH NUX TUH (BAJU E2) =,= SPEWW MAOUK BELI KAN ??

DIARI AKOEWWW ! APEWW LAH AKOE MEREPEK ! (HAHAHA=,=)



SEBELUM PUASEEEEE (!)


sebelum puasewww kami sekeluargeww akan melencong ?? ke tempat2 melancong ! (hahaha)
pdeww tahun inehhh . my family ke tempat . nux ckp best ? tuhh .. xd r best sgt ? nux ckp besar tuhh ?
xd laa besar sgt ? nux ckp cantik tuhhh . xd la cantik mneww pon 
(hahahahaha)
yg penting MELANCONG ryte ?????
(sokong)
kami ke ???
nux twu keee ???
(mmg xbest LANGSONG)
(MWEE OWNG SNEWW )
(mneww mneww??)
ke ??
SABAH BAH
hahaha , best kee ? 




ineyhh lahh =,= pemandangan sabah dwee ats (!)
lawaa bukan ?? 



abang ne mmg hensem =,=
tpy dia xsuke senyum =,=
kteww owng wt lawak pon . blurr jekk mke dia . cm xd ppew yg berlaku
pelik2 . ?
ensem kan ? kan ? kan ?
(HAHAHA)
dia buadd e2 gelang huh !
sgt lahhh cepat
cepat lahh sgt !
expreeezzzz musiicc
999
MMG BAIK PNYEWW
hrgeee pon leh tahan r 
kcik DARAH


(gambar gambar keluargee kelargee xdwee)
(hahahaha)
(harap maklum)
(malas nux ltk)

Friday











.
hohoho . neyhh akoeww dan smee si semut ktewww owngg mmg akan sentiaseww bersama walau dimana jua ? ! (hahaha)
ketandas ? kerumah ? kebilik ? kesituwww ? kesanewww? kemareee ? dan kemana2 pown 
time pose pown kte org akan ke mana2 tok happy ? tpy time neyhhh . (adeww hal) important (secret)
akoewww amaddd la gumbireww bersmeww si semut ineyh ! sebab peww ?
sebab dia . dia . dia . dia . dia 
semut (!)
tuh yang akoeww sukeew sgt jalan smewww ineyhh budak ! manyak best ouuhh =.=
bagaikan isi dan kuku lah ktewww kan ? hahaha
budak2 M.A.K
xyah nux jelous2 eh ?
akoeww da mlee bnci korunk ! heeeeeeeeeeee
dan akoew xngaku yg akoe skola c2 !
(arap maklum)
Kisah Semut..

Peringatan penulis: Cerita ni hanya rekaan semata-mata, tiada kena mengena dengan apa-apa yang wujud di alam ini sekalipun..cuma secebis kisah rekaan untuk peringatan kita semua...


Al kisah di satu sekolahh  yang buwukk tinggal  adeww budak yg berasal dari keluarga yang ? berada. Rumahnya besar dan mempunyai tersangatlah banyak bilik. Lalu budak ni pon mengambil satu bilik yang tidak digunakan dalam beribu-ribu bilik dirumahnya ni, lalu meletakkan dua ekor semut di dalamnya,yang bernama
ROY
 dan MAT  dan berpesanlah budax itu kepada semut2 itu, katanya " tinggallah kamu di bilik ini dan ikutlah apa yg akoeww dah bagitau dan jauhilah larangan2 ku sehingga pintu bilik ini akoeww buka semula. Lalu dikuncinya bilik itu rapat2. setiap tiga hari dia akan on lampu dalam bilik tu dan tiga hari laginya lampu akan di off, dan begitulah seterusnya.maka tinggallah dua ekor semut itu di dalam bilik itu...(ROY dan MAT )

Lalu beranak pinaklah dua ekor semut ini sehingga menjadi tersangat ramailah anaknya. Walaupon kedua ekor semut yang awal tadi pernah hidup di luar bilik, iaitu di dunia yang Maha Luas ini, tidaklah ia dapat menceritakan kesemua perihal dunia itu kepada anak2nya yang sangat ramai itu. Lalu hiduplah semut2 yg ramai itu dengan pengetahuan yang dunia mereka hanyalah bilik itu,, yg pada seekor semut, sangatlah besar bilik itu. Pada pandangan semut itu, apabila lampu di buka(tiga hari), adalah waktu siang dan apabila lampu ditutup (3 hari juge) adalah waktu malamnya. Maka semut2 itu pon mencipta masa perkiraannya berdasarkan jangka waktu lampu2 itu di on dan di off. Dan apabila semut2 itu menjumpa laptop didalam bilik itu, ramai di antara mereka akan berkata, ini terjadi dengan sendirinya, kerana tidaklah ia pernah melihat laptop itu dicipta oleh manusia. Walhal akan ada sekumpulan semut yang berfikir akan mengetahui yang tidak mungkin laptop ini akan terjadi dengan sendirinya...


Setelah hidup begitu lama, semut2 ini terasa perlunya panduan untuk hidup. lalu mereka mencipta satu ideologi dan pegangan yang boleh memandu hidup mereka. mereka menamakan ideologi ini sempena ketua-ketua puak mereka, pengasas ideologi mereka dan juga nama kaum semut yang memegang ideologi itu. Dan mereka sangatlah berbangga kerana berjaya mencipta satu ideologi yang boleh mereka berpegang kepadanya. Ketika ini hanya tinggal sedikit sahaja semut yang masih mengingati pesanan dua ekor semut yang mula2 tadi.Lalu setelah sampai satu ketika, budak ini terasa yang semut2 ini telah terlalu rosak hidup mereka. Lalu ketika satu masa dimana semut2 lain tidak perasan,, dia menculik seekor semut yang amat baik sifatnya ini, lalu dibawa keluar dari bilik itu. Apabila melihat sendiri akan wujudnya dunia di luar bilik itu dan wujudnya budak itu serta wujudnya manusia, Keyakinan semut ini terhadap pesanan moyangnya bertambah kukuh. Ketika ini, semut ni sudah sedar akan kemampuan dan kehebatan manusia jika dibandingkan dengan semut2 di dalam bilik itu. Lalu berpesanlah budak ini kepada semut itu, " Akulah tuan kamu dan tuan nenek moyang kamu, patuhilah arahanku dan jauhilah laranganku sehingga satu masa di mana aku akan membuka pintu ini. Ketika itu sapa yang mengikut arahan akan aku kurniakan nikmat yang tak pernah kamu merasainya ( gula setinggi 8 meter), dan sapa yang melanggar arahan akan aku bakar dalam tempat barbeque." lalu diserahkan satu buku panduan kepada semut ini. Didalam buku panduan ini terkandung arahan dan larangan serta perihal dunia luar dan kehebatan manusia2 yg hidup di dunia luar. Semut ini telah berpeluang melihat gula setinggi 8 meter itu dan telahlah ia dapat melihat tempat barbeque tu. Maka yakinlah ia,, kalau budak itu nak membakarnya, amatlah mudah ianya dapat dilakukan. Lalu pulanglah semut ini kepada kaumnya.

Sepulangnya kepada kaum semut itu, ia mulalah menyeru semut2 lain supaya mematuhi arahan2 budak tadi. Berceritalah semut ini perihal gula setinggi 8 meter dan perihal tempat barrbeque yang menanti mereka. Tetapi bagi semut2 lain yang tidak dapat melihat benda2 itu,, dikatakannya semut ini penipu, gila dan sebagainya.Mustahil kata mereka ada dunia selain dari bilik ini(kerana mereka tidak pernah melihatnya). Hanya beberapa semut sahaja yang menuruti seruan semut tadi. Kerana keyakinan semut tadi terhadap dunia di luar bilik itu yang menantinya, dia pun beribadah siang dan malam, sentiasa melakukan kebaikan sebab dia tahu tuan dia ada letak kamera dalam bilik itu. sentiasa memerhatikannya. dan berterusanlah dia menyeru semut2 lain kepada kebaikan dan melarang mereka berbuat kejahatan. tetapi sedikit sekali mereka mendengarinya. Ada ketikanya, ketika seruannya tidak berhasil, menangislah semut ini kesendirian. Mase tu, budak tu dan rakan2 nya sedang melihat semut tadi melalui kamera tertutupnya. Maka terasalah hibanya budak ini dan rakan2nya bagi pihak semut tadi dan turutlah menitis air mata mereka. Lalu budak ni mengirimkan sepucuk surat kecil, katanya " Janganlah kamu bersedih hati, sedangkan kamu tahu kamu dijalan yang benar, dan setiap sesuatu itu ada balasannya". Mendengar janji tuannya ini, hilanglah hiba hati semut ini,, lalu teruslah ia berkerja menyeru semut2 yang lain ke arah kebenaran, tanpa sebarang keraguan dihatinya...

Sejam sebelum pintu bilik itu dibuka, semut tadi terus menyeru rakan2 nya supaya mengikut kata2 tuan tadi. tetapi tidaklah mereka mengikutinya. Teruslah mereka menjalani hidup mereka yang sia2, menonton anime, bersembang2 tanpa mengetahui SEJAM lagi mereka akan dibakar didalam tempat barbeque tadi,sedangkan semut yang mereka anggap gila tadi akan dapat gula setinggi 8 meter. Tidakkah sedih kita melihat semut2 ini? Sudah tentu dihati mereka,, mereka bersangka mereka akan hidup selama-lamanya, sampai mereka mati. Tapi kalau budak itu berkata dia nak buka bilik itu sejam lagi, siapa yang dapat menghalangnya? Kan bilik itu kepunyaannya?

Pengajaran:
1)Sebuah bilik itu adalah sangat insignificant bagi budak yg mempunyai beratus2 bilik dirumahnya.Jadi jika semut2 itu patuh atau tidak kepada arahannya, tidaklah ia rugi sesen pon. Bukankah budak itu terlalu amat kaya?
2) Sebagai manusia, kita akan berkata. Bodohlah semut2 yang mengatakan laptop itu wujud dengan sendirinya sedangkan kami(manusia) yang menciptanya. tidakkah begitu?
3) Apabila kita dibesarkan di dalam satu ruang, kita tidak akan dapat imagine ruang yang diluar ruang kita ini. Dapatkah semut2 tadi meng imagine taman tema sebesar sunway lagoon sedangkan seumur hidupnya, ia hanya bermalam dan siang di dalam bilik tadi. sejak LAHIR???
4) Budak itu sentiasa memerhatikan semutnya melalu closed circuit camera yang dipasangnya. Maka beruntunglah semut yang mengikut arahannya. Dapatlah mereka makan gula sepuas puasnya. 8 meter. Byk Tuu... dan amat rugilah sapa yang berdegil.
5) Fikirkan. Siapa yang lebih bijak. Semut yang mengikut arahan tuannya OR semut2 yang mendustakan semut yang diculik tadi? Tidakkah clever memilih dibakar sedangkan mereka boleh berehat memakan gula setelah pintu itu dibuka nanti?
6) Bukankah sebab ceteknya ilmu semut tadi terhadap dunia luar bilik itu, adalah sebaiknya bagi mereka mengikuti semut yang diculik tadi dan mengkaji buku panduan itu habis-habisan? Tidakkah begitu? 










"> lguww neyhh , mengingatkan akoeww padeww seseownggg yg akoe syggggg (bukan bukan) jgn slh sngke . ryte ? ouh =,= (a)

Wednesday




*mood 'saya' bertukar pada 'aku'.

hari ni nak cakap pasal perempuan gedik lah.eh,tapi kena tanya pakcik google dulu.haa.. banyak gila forum yang discuss pasal perempuan gedik ni.banyak sangat pendapat.sampai tak tau nak ambik point yang mana entah.yang mengarut lagilah banyak.yang fakta tu susah nak jumpa.so,layan je lah entri ni. :)

gedik ada 2 jenis,gedik semulajadi dan gedik-menggedik.haa..korang faham tak?gedik semulajadi ni memang dah tu sifat sebenar diorang dan tak boleh nak ubah apa dah.gedik-menggedik ni pulak diorang sebenarnya tak gedik tapi sengaja menggedikkan diri.ada faham?

takde maksud yang spesifik la pasal perempuan gedik ni.sorry la ya!hehe.

kenapa perempuan gedik ?

 Nak tarik perhatian orang lain. ? heeeeeeeeee ! xsuke neyh
biasanya perempuan menggedik sebab nak dapatkan perhatian.cubalah tengok kalau diorang tiba-tiba je buat suara gedik diorang tu,confirm semua orang pandang serongpelik.thats why,diorang jadi gedik.

 Nak cairkan hati lelaki. (agak kowt)
eii.. betul ke ni?haha.ni apa yang aku jumpa kat forum tadi la.lelaki cair ke tengok perempuan gedik?lalalalalala..bahaya ni.kena jaga bf betul-betul ni.eh,apa yang aku mengarut ni.hoho.selalunya perempuan gedik memang suka menggedik bila nampak lelaki hensem.apakah?

 Diorang rasa diri diorang tu HOT. (bajet jek)
perasan tak,selalunya kan..yang gedik-gedik ni semuanya jenis perasan cantik,perasan lawa,perasan bagus..diorang pun ada geng-geng yang tersendiri.tapi takde la macam geng bas sekolah tu.bila dah ada geng sendiri,majoriti dalam kalangan diorang ni semuanya stok gedik-gedik.

Terlebih manja. (sifat akoe )
terlebih manja pun boleh jadi gedik?aiseyman..terpaksa la kawal sikit sifat manja tu.nanti orang salah tafsir pulak terus je jadi gedik.biasa la kalau dah manja sangat,mula la sifat gedik tu datang.dan selalunya,siapa yang ikut je perangai manja diorang ni,boleh jugaklah 'terlebih manja' tu terjadi.

 Memang sifat semulajadi dia kot. (agak2 arh)
ok.yang ni pendapat yang aku jumpa kat forum tadi.memang perempuan ni dicipta untuk jadi gedik la.kalau tak gedik banyak,gedik sikit je.ada yang terlebih-lebih gediknya sampai orang lain pun meluat dan menyampah nak tengok.

 Faktor persekitaran. (s0siall lah )
apa kena-mengenanya perempuan gedik dengan faktor persekitaran.eh,ada la.kalau tak buat apa aku penat-penat menaip.meh sini,aku bagi contoh.perempuan gedik bila semua orang sekeliling dia semuanya jenis yang happy-go-lucky,selamba,manja.so,secara tak langsung mulalah kegedikan tu datang.semua perempuan gedik ni happy-go-lucky je aku tengok.diorang bukannya ambik port sangat pasal orang lain.ya tak ?
 Perempuan gedik sebab lelaki tak gedik. ( hahahahahhahaha ! mybe ?)
haa.. ni aku punya statement la.perempuan gedik sebab lelaki tak gedik.wahai lelaki-lelaki di luar sana,aku nak tanya ni.. korang gedik ke?haha.kalau gedik tu maybe hormon dia lebih kepada hormon perempuan kot.oopps!terlebih sudah.

Monday





orang kteww akoe lahir dri pwot ibu
Bila dahaga, yang susukan aku.. ibu
Bila lapar, yang suapkan aku..ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Bu!
Bila bangun tidur, aku cari.. ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ..ibu
Bila nak bermanja… aku dekati ibu
Bila nak bergesel… aku duduk sebelah ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya ibu
Bila nakal, yang memarahi aku… ibu
Bila merajuk… yang memujukku cuma..ibu
Bila melakukan kesalahan… yang paling cepat
marah..ibu
Bila takut… yang tenangkan aku.. ibu
Bila nak peluk… yang aku suka peluk..ibu

Aku selalu teringatkan ..Ibu
Bila sedih, aku mesti talipon… Ibu
Bila seronok… orang pertama aku nak beritahu… Ibu
Bila bengang.. aku suka luah pada ..Ibu
Bila takut, aku selalu panggil.. “ibuuuuuuuuuuuuu! “
Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
Bila nak exam, orang palin g sibuk juga Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku. . Ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku, Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. Ibu
Yang selalu nasihat aku.. Ibu
Bila nak kahwin..
Orang pertama aku tunjuk dan rujuk… Ibu

Aku ada pasangan hidup sendiri
Bila seronok… aku cari pasanganku
Bila sedih… aku cari Ibu
Bila berjaya… aku ceritakan pada pasanganku
Bila gagal… aku ceritakan pada Ibu
Bila bahagia, aku peluk erat pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat Ibuku
Bila nak bercuti… aku bawa pasanganku
Bila sibuk… aku hantar anak ke rumah Ibu
Bila sambut valentine… Aku hadiahi bunga pada
pasanganku
Bila sambut hari ibu… aku cuma dapat ucapkan Selamat
Hari Ibu
Selalu… aku ingat pasanganku
Selalu… Ibu ingat kat aku
Bila..bila… aku akan talipon pasanganku
Entah bila.. aku nak talipon Ibu
Selalu… aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila…. aku nak belikan hadiah untuk Ibuku

Renungkan:

Dulu Ibu kata: “Kalau kamu sudah habis belajar dan
berkerja… bolehkah kamu kirim wang untuk Ibu? Ibu  
bukan nak banyak… lima puluh ringgit sebulan pun
cukuplah”.

Berderai air mata. Hari ini kalau Ibu mahu lima ratus
sebulan pun aku mampu. Aku boleh kirimkan. Tapi Ibu
sudah tiada.

ingatlah pengorbanan ibuuuuu….