Tabung Haji :D

Wednesday




*mood 'saya' bertukar pada 'aku'.

hari ni nak cakap pasal perempuan gedik lah.eh,tapi kena tanya pakcik google dulu.haa.. banyak gila forum yang discuss pasal perempuan gedik ni.banyak sangat pendapat.sampai tak tau nak ambik point yang mana entah.yang mengarut lagilah banyak.yang fakta tu susah nak jumpa.so,layan je lah entri ni. :)

gedik ada 2 jenis,gedik semulajadi dan gedik-menggedik.haa..korang faham tak?gedik semulajadi ni memang dah tu sifat sebenar diorang dan tak boleh nak ubah apa dah.gedik-menggedik ni pulak diorang sebenarnya tak gedik tapi sengaja menggedikkan diri.ada faham?

takde maksud yang spesifik la pasal perempuan gedik ni.sorry la ya!hehe.

kenapa perempuan gedik ?

 Nak tarik perhatian orang lain. ? heeeeeeeeee ! xsuke neyh
biasanya perempuan menggedik sebab nak dapatkan perhatian.cubalah tengok kalau diorang tiba-tiba je buat suara gedik diorang tu,confirm semua orang pandang serongpelik.thats why,diorang jadi gedik.

 Nak cairkan hati lelaki. (agak kowt)
eii.. betul ke ni?haha.ni apa yang aku jumpa kat forum tadi la.lelaki cair ke tengok perempuan gedik?lalalalalala..bahaya ni.kena jaga bf betul-betul ni.eh,apa yang aku mengarut ni.hoho.selalunya perempuan gedik memang suka menggedik bila nampak lelaki hensem.apakah?

 Diorang rasa diri diorang tu HOT. (bajet jek)
perasan tak,selalunya kan..yang gedik-gedik ni semuanya jenis perasan cantik,perasan lawa,perasan bagus..diorang pun ada geng-geng yang tersendiri.tapi takde la macam geng bas sekolah tu.bila dah ada geng sendiri,majoriti dalam kalangan diorang ni semuanya stok gedik-gedik.

Terlebih manja. (sifat akoe )
terlebih manja pun boleh jadi gedik?aiseyman..terpaksa la kawal sikit sifat manja tu.nanti orang salah tafsir pulak terus je jadi gedik.biasa la kalau dah manja sangat,mula la sifat gedik tu datang.dan selalunya,siapa yang ikut je perangai manja diorang ni,boleh jugaklah 'terlebih manja' tu terjadi.

 Memang sifat semulajadi dia kot. (agak2 arh)
ok.yang ni pendapat yang aku jumpa kat forum tadi.memang perempuan ni dicipta untuk jadi gedik la.kalau tak gedik banyak,gedik sikit je.ada yang terlebih-lebih gediknya sampai orang lain pun meluat dan menyampah nak tengok.

 Faktor persekitaran. (s0siall lah )
apa kena-mengenanya perempuan gedik dengan faktor persekitaran.eh,ada la.kalau tak buat apa aku penat-penat menaip.meh sini,aku bagi contoh.perempuan gedik bila semua orang sekeliling dia semuanya jenis yang happy-go-lucky,selamba,manja.so,secara tak langsung mulalah kegedikan tu datang.semua perempuan gedik ni happy-go-lucky je aku tengok.diorang bukannya ambik port sangat pasal orang lain.ya tak ?
 Perempuan gedik sebab lelaki tak gedik. ( hahahahahhahaha ! mybe ?)
haa.. ni aku punya statement la.perempuan gedik sebab lelaki tak gedik.wahai lelaki-lelaki di luar sana,aku nak tanya ni.. korang gedik ke?haha.kalau gedik tu maybe hormon dia lebih kepada hormon perempuan kot.oopps!terlebih sudah.

No comments: