Tabung Haji :D

Sunday

cuti yang bosan

Aku jadi tak tentu arah sejak-sejak cuti sekolah ni..
ini nak buat itu nak buat.. pening fikir yang mana betul-betul boleh tarik minat aku.
Entah apa yang aku khuatir...
Kawan dah tak dengar cerita, sorang sana, sorang sini
bila ada job.. masing-masing senyap.. tanak share...
sejak cuti sekolah ni otak I jadi beku dah takde topic hanggat nak cerita
semua dah basi, malas nak ungkit. kang ada yang terasa lebih..
tu yang I malas nak gosip lebih.. biarlah apa orang tu nak kata.. I dah tak heran
Yang I heran sekarang ni.. bentuk badan I dah makin naik :/

What's wrong with me?

bila cuti je mesti kita nak kaitkan dengan badan kita..
dan mesti orang nak kata.. eh? You nampak gemuk sikit eh.. You nampak kurus sikit dari haritu..
padahal kau dah lama tak jumpa aku, tu yang kau berani kata macam tu kan?
badan aku takde bezanya.. kalau dah cuti ni.. gemok lah badan Gua!






Haaaa.. kau nampak? dah naik dah pipi tembam dia mai :/ *cedih*

haaaa.. kasi full figure lagi? gemok gemok gemok :/

haaaa... kasi close up pulak.. tapi still nampak gemok kan?
by the way... she is my sister... nampak je macam budak darjah 6..
tapi umur dah 20 tahun :D





Thursday

Trifle di pagi muharram

Sedap dan Cool jika kita dihidangkan dengan dessert trifle selepas makan,
makanan yang pedas dan hot .

apa kata kita try benda ni dekat rumah. tak payah sibuk nak beli kat luar.
barang-barang yang diperlukan pun tak lah mahal dan banyak.
boleh mengikut cita rasa lidah sendiri :)


bahan-bahannya:

1.Custard
2.Jelly Powder
3.Susu Cair
4.Peach Slices or apa-apa yang anda suka
5. Biskut/kek gulung

Paling penting mesti kena ada kastard, baru sedap rasanya.

masukkan custard bersama air sedikit, mengikut citarasa sendiri.

sementara tunggu custard tu betul-betul cair dan sekata, bolehlah susunkan biskut/kek gulung

sangat mudah. lepas custard dah sekata tidak berketul-ketul masukkan sahaja
di pinggan yang telah disusunkan dengan biskut/kek gulung.
selepas itu masukkan pula jelly yang telah di kacau dengan sebati.
masukkan bahan-bahan tersebut secara berperingkat. mengikut citarasa sendiri :)

nampak sedap bukan? 

tu diaaaaaa, trifle yang telah siap




SELAMAT MENCUBA




p/s: sorry, first time update pasal recipe. 

Hujan Exam Demam Sakit Hati

Minggu depan 5/11/2012 aku dah mula final exam until 8/11/2012
agak gerun, tapi still tak khatam apa lagi. redho jela mak :/
yela, mana taknya.. banyak sangat aku kena baca. Lagi-lafi form six tahun ni sem baru.
Contoh soalan pun kita tak dapat agak macam mana, sedih okay!
cuba kalau buat macam tahun-tahun lepas, kan senang.. 
Aku mentelaah buku sampai demam-demam dibuatnya.. tapi aku malas nak layan demam ni sangat
nanti bertambah mengada sakit aku ni.so, aku redha jela apa yang dengan dugaan yang
ALLAH beri :') sakit sebenarnya.. tahan! i'm a good girl, cium sikit :-*

buat muka comel dulu :')

banyak sangat T.T nak mati aku baca semua ni, serius! 

masa ni aku fresh lagi nak baca buku, tapi stil sruppp sreekkkk *selsema*

dan time tu jugak lah tekak aku rasa semacam je :'/ tak dapat rasa apa-apa
serius! aku takde selera makan. sedih okkay sangat sedih T.T

esoknya terus demam, tapi still kena baca buku. exam sangat hampir!




*sakit kan bila hati berterusan "memikirkan" dia yang tak pernah ambil tau tentang kita
Demam, demam aku.. terselit kerinduan..


aku rindu bestfriend's aku, lagi sorang takde gambar.Bila nak jumpa, banyak sangat alasan diberi :'(
kbyeee