Tabung Haji :D

Thursday

Trifle di pagi muharram

Sedap dan Cool jika kita dihidangkan dengan dessert trifle selepas makan,
makanan yang pedas dan hot .

apa kata kita try benda ni dekat rumah. tak payah sibuk nak beli kat luar.
barang-barang yang diperlukan pun tak lah mahal dan banyak.
boleh mengikut cita rasa lidah sendiri :)


bahan-bahannya:

1.Custard
2.Jelly Powder
3.Susu Cair
4.Peach Slices or apa-apa yang anda suka
5. Biskut/kek gulung

Paling penting mesti kena ada kastard, baru sedap rasanya.

masukkan custard bersama air sedikit, mengikut citarasa sendiri.

sementara tunggu custard tu betul-betul cair dan sekata, bolehlah susunkan biskut/kek gulung

sangat mudah. lepas custard dah sekata tidak berketul-ketul masukkan sahaja
di pinggan yang telah disusunkan dengan biskut/kek gulung.
selepas itu masukkan pula jelly yang telah di kacau dengan sebati.
masukkan bahan-bahan tersebut secara berperingkat. mengikut citarasa sendiri :)

nampak sedap bukan? 

tu diaaaaaa, trifle yang telah siap




SELAMAT MENCUBA




p/s: sorry, first time update pasal recipe.