Tabung Haji :D

Monday

Tips hilangkan stress part 1

Ok, macam mana ek aku nak start cerita.. Hmmm, tadi bukan over noh laju2 bukak laptop nak update blog. Sekarang dah lupa nak type apa. Omogosss, makan semut lebih sangat kot. Hahaha, sat noh aku ingatkan balik.Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........................


Haaa, kasi tengok gambar dulu. Cuba teka yang mana aku? Kasi 3 saat je k. kalau dapat teka aku kasi topup rm10 coklat Cadbury yang besar punya red bull 2 tin. Haaaaa masa tamat! Siapa soh p baca hadiah2nya dulu? Tak dapet lah nak bagi :p Takpe2 nanti kalau aku ada rezeki lebih aku kasi sorang satu ice-cream Mcd kay? Hekhekhok "aku yang baju hitam tu" Ok, aku dah ingat nak cerita apa.


Korang kalau stress, korang buat apa? Makan ke? Melalak? Dengar music kuat2? Shopping? Or what? Hihihi, kalau aku kat tempat makanan lah aku hilangkan stress. woihh! memang seronok gila kalau dapat makanan, stress aku hilang terus. Lagi2 kalau dapat makan coklat wehhhh... So, harini aku stress gila! Memang hari gemuk sedunia lah harini, ceh padahal memang lemak dah bertenggek kat perut pungg, memang gemuk lah cita dia kan.

Hambek kau! Berlambak aku beli ada lah dalam RM 20 hengget terbang ~ ni baru sikit woi, ada lagi dalam plastik tu malu la aku nak tunjuk kang penuh satu meja. Hahaha Buku kasi ke tepi, kesian!

Mesti bila kau tengok gambar coklat ni terliur kan kan kan? Peh, memang pabrot pompuan kan :D
Murah2 je yang aku mampu beli, Kat Giant murah sikit ~ Keropok satu sengget air tin tu pun satu sengget. Haaa mana tak rambang mata kan? Ragut jelaa semua yang murah2. Hahahahaha

Nak selit sikit, haaaa buku ni memang bagus untuk orang yang low english macam aku. Hihihi, serius weh. Aku tak main2 bila aku baca seronok dan secara tak langsung aku boleh faham jalan cerita and buku ni bukan macam majalah or komik Ok, buku ni pasal isu2 kat luar negara. Tak mahal mana pun, RM 15 je K. Murah dan sangat2 best banyak pengetahuan yang aku dapat. Full Stop!




Hai saya makin tembam dan gemok selepas makan kesemua makanan yang saya beli tadi. Peh ayat skema tunggang langgang pulak tu. oK kalau stress sila makan banyak2 boleh gemuk macam saya. Suka sebenarnya :'( Gemuk gila! Ok bye sayang awak yang tengah baca blog ni :*

Tajuk bukan main gahh lagi "tips hilangkan stress" Aku rasa kau makin stress agaknya nanti bila dapat tahu perut kau makin membesar selepas mengunyah coklat or what ever you eat! Hahaha Selamat Mencuba

Publish!

Tuesday

Recipe Breakfast paling "Malas" cepat tuntas dan sedap!

"Harini aku rajin" Ceh statment kau! Kalah cik ton! Haha. Aku cuma nak kongsi recipe paling malas tapi sedap. Haaa kau hado? Meh tengok sini, nak kasi recipe

Bagi peminat tomato, boleh lah potong berapa banyak kau nak makan tak kisah, aku cincang2 sebab senang nak telan. Takdelah rasa kemasaman tomato tu nanti. Memang mablousss you all breakfast ni. Hahahaha


2. Pastu kau boleh lah letak salad, broccoli ke carrot ke apa2 lah yang kau suka. Dah kata recipe pemalas kan? Hahahahaha takyah nak ikut step sangat lah weh. Aku ikut suka hati mak bapak aku je nak letak apa kalau buat breakfast ni :D

3. Breakfast pagi ni, aku bakar je sosej yang memang tersedia dalam ice box, takyah nak susah2 dah. bakar tau! bukan goreng letak minyak. Gemuk kau kang jah. Hahaha Ni pun ikut kau lah nak bakar apa, fish ball ke burger ke. Ikut kau lah.


Tadaaaaaaaa! Simple je kan? ni lah recipe malas mak temah :D Memang sedap weh. Opsss, jangan lupa letak cik mayonis ngan cik Thousand Island. Peh layan breakfast harini :D







Tadaaaaaaaa ni boleh 2-4 orang makan kalau kau sendiri bukan pengemar sayur :D
Okayyyylah aku ada class, ni pun curi2 online nak update punya pasal kan.. Untuk korang jugak! Kah3 macamlah ada pembaca setia blog ni. Hahahaha, takpe2 yang penting hajat aku nak update kongsi recipe malas ni tok korang :) Bye!

Publish!

Sunday

Pokok peliharaan. Grass Head

Aku banyak kali pergi kedai tu, nak beli grass head. Bila dah ambik, sampai je dekat kaunter pembayaran aku dah mula fikir nak ambik ke tak, nak ke tak. Last2 tak hambik kau! Letak balik! Sebab masa tu tak fikir pun benda ni best kan. Main sedap tangan je capai. Bila dah sampai rumah menyesal tak sudah, kata "Woi rugi betullah aku tak ambik natang tu" mula lah celaru. Hahaha, menipu noo celaru. Selang berminggu-minggu, aku decide nak beli jugak! tak kira, natang ni asik miss je nak beli lepas tu sejak2 ni aku asik termimpi2 kan natang grass head ni. Menci tau! sampai nak masuk dalam mimpi aku bagai! Hahahaha. Serius weh, dia punya menyesal tak beli tu sampai terbawa-bawa ke mimpi. Tak boleh jadi! memang aku kena beli jugak. 

Harini jugak aku beli. Hahaha Comelkan dia? Nama saya Baby Chak. Full name "Cicak kobeng bawa ke mimpi" peh nama nak glamour Baby Chak lagi tu. Hahaha. Sayang dia! Hai, sekarang kau dah jadi milik kekal abadi aku :) Actly ni rumput tau, bukan natang. Aku suka panggil natang sebab dia ada mata :D


Sebelum tu, kita kasi dia mandi rendam bagi basah2 sikit. Bagi sejuk wangi2 dulu. Hahak kelasss kau jah berenang dalam bekas. kasi kepala dia betul2 berat sampai nak patah tangan kau angkat letak kat bkas cantik sikit. *tipu ah tu nak patah* tapi memang berat pun kepala dia ni, sebab air dah serap kan ~ Dalam setengah jap baru boleh angkat.


Aku nak letak baby chak kat situ, nampak kemachoan dia nanti! Haha Opsss sorry berselerak woi. Sat lagi kita kemas ye. Nak bagi mandi manda dulu


Haaaa kau, aku siap beli lagi clips Baby. Bajet macam ada baby lah kan.. Sayang baby Chak
Omeyy ce alolololo, jangan lah buat muka sedih.

Baby chak before letak air. Sedih je muka sebab tak dapat air
Tapi still comel. Hahahaha

Esok2 aku cerita pulak perkembangan baby chak k? Korang kenalah visit blog aku ;D Thanks!
Publish!