Tabung Haji :D

Wednesday

Balik Kampung

Assalamualaikum Semua! Hahahahahaha! Tahun ni aku banyak ngelat, kata nak update tiap-tiap minggu! Kahkahkahkah! Aku sebenarnya takdelah busy sesangat pun, tapi tkde masa nak update plus "MALAS" Mesti tiap kali kau view blog ni asyik cerita pasal "LOBSTER MURAH" hehehe 🙊🙊🙊

Okay, cerita kali ni dah basi sangat kot rasanya. Tapi aku nak jugak update! Pstttttttt! Korang pernah makan "KUPANG" tak? Kalau korang yang memang asal orang Jawoo ehh Johor confirm pernah makan kan? Rugilah tak pernah makan! Sedap wehh.. Rasa manis2 lazat gituuu...

ni lah "KUPANG"


Kupang ni selalu ada dekat Muar, asal lalu Muar je mesti berderet2 orang jual tepi jalan... Kalau aku lalu Wajib Beli wehhh! Al maklum lah orang JOWO kan hehehe..Kupang masak apa paling sedap???
Setakat ni aku rasa paling sedap laaa kan.. Mee Bandung Kupang! Walahhwehhhh sedap gila okayy!

Mee Bandung Kupang siap! Aku tak ingat, rasanya time ni kedai2 makan mee bandung kat Muar semua tutup. Rasanya setiap hari isnin memang tutup. Sedih kot kedai fav tutup! Tapi disebabkan memang nak sangat makan mee bandung... Singgah kedai tepi jalan beli rencah dia. Hmmm layan beb! Tapi yang dekat kedai orang tu buat lagi sedap kaw kaw punya rasa dia!!

 
ni sebelum dikopek, dia dah siap2 bersihkan tapi still ada janggut.. janggut tu korang kena buang tauu! Tak silap sekilo RM8, dia ada size kecik ngan besar.. better ambik yang size besar senang nak kopek & makan... 


Okayy lah, aku ada kerja nak buat ni.. ni pun cepat2 taip! hahahahaha! Okayy bye! 👋👋



5 comments:

• Ain Cho'in • said...

Suka KUPANG ! ☺♥ Walaupun kita lahir dekat pahang, tapi emak kita orang johor. So penah makan. Sedap nyer kalau masak sambal pedas-pedas gile. Huhu.

Junn Ha Raa said...

woww . . sedapnya ! saja singgah sini jugak . . and follow sini . .

Aienienka Peter said...

datang sini nak tengok makanan sedap2.. cicir air liur... ceceh ke cicir? ah~ watever. lapo..

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Peberet mee bandung nii..mmg iols selera johorean sgt. huhuh

Najwa H said...

wahhh kupang mmg best!!
tp blum penah rasa kupang ngan mi bandung.. menarik nih..

ehhh.. org muor jugak ke hihi hellooo!!! :D