Tabung Haji :D

Wednesday

Lobster sedap murah di Sg Siput

Dah lama tak ziarah makcik aku yang dekat perak, dulu dia stay Kl boleh lah lagi p rumah dia, sekarang since dah stay Perak hulu Sg.Siput sana langsung jarang2 nak pergi tengok. So, ayah decide nak pergi rumah makcik lepas g Penang! Gila kan? Apak aku kuat drive ni wehhh. Aku nak drive mak aku pulak tak bagi. Hehehe. Sampai2 je makcik aku masak Ayam kampung masak kari, Cendawan Kampung, Sambal belancan perghhhh memang sedap gila lah kan wehhh Sapa je yang tak suka masakan orang kampung ni. Lepas dah makan, mandi & solat mak aku pulak teringin nak makan Lobster! Wehh first time aku makan Lobster yang sedap gila & murah nak mam....
Gila kau dah lah sedap, murah nak mam pulak. Makan 5-6 orang pun kenyang tau! 
Tempat makan yang selesa korang boleh pilih nak duduk makan kat dalam ke luar.

Hi si Kacak! Kacak habis ni! Awwww




Dia ada 3 jenis Lobster. Lobster yang aku makan ni Slipper Lobster RM80 murah kan? Ada yang RM30 aku tak ingat Lobster apa hehe. Dah lah siap ada kentang, dengan kuah dia perghhhh sedap nak matikkk wehh. Korang kena try kalau pergi Sg,siput ni! Dia punya Chicken Chop ngan Lamb Chop pun sedap! Pinggan yang besar sepenuh-penuhnya dia letak.


Kalau nak book, tanya jalan ke apa korang boleh call no yang kat atas tu tau! Wajib singgah sedap gilo! 10 Bintang Nora Bagi 



14 comments:

mrs yatie said...

Ya Allah awak. PG erlegik betul dengan makanan2 sedap ni. hahaha.
perak memang terkenal dengan lobster2 ni kan :)

Syamsid Dhuha said...

Disebabkan murah nak mam tooott . haha walaupon saya org perak pon tak tau tempat ni wujud btw thanks for sharing . I'm definitely visit there before going back to my campus . yoshi ! :)

Aqilah Azmi said...

kat mana niii huhuhu ill check it out TT_TT
:(

Nurhafizah said...

mrs yatie : Haah terkenal ngan Lobster, ada pulak mee udang mak jah lah hihihii dapppp

Nurhafizah said...

Syamsyid : Awak patut pergi! Rugi tau kalau tak rasa hiihihi

Nurhafizah said...

Aqila : Dekat Sg.siput awak.. Hehehehe pergi2 jangan tak pergi :D

Aienienka Peter said...

sedapnye!!!! lapo teruih ha... T.T even baru suda makan.

najwa zahid said...

terliur tengok gambar. hehe

The Mawar said...

Waaaa *drool* sedapnyaaa

Nurhafizah said...

Mawar: Hehehe dapp dapppp

Miss Oren said...

sedapnya weyhhh.. terliur dah

Nabila Syifa said...

nyum2..nak kena pg ni

Nabila Syifa said...

cantik gambar2 kat sini

Siqah Hussin said...

haa, pernah keluar kedai ni kat tv hari tu. Memang teringin nak ke sana. Sedapnya nampak lobsterrrrr..