Tabung Haji :D

Friday

Cuti Sekolah

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

I rasa blog ni dah bersawang dan dipenuhi dengan labah-labah yang tidak
pernah diundang. Lama rasanya tak penghupdate blog. huuu sedih I tengok T__T
kalau you all's nak tahu, badan I dah mula naik, dalam badan banyak sangat
sampah yang manis manis, mana tidaknya
join bumiputera under giatmara bakery membuatkan I semakin gemuk.
Sedih sangat bila tengok perut semakin lama semakin kembung dek minum yang manis-manis
ditambah pula dengan makan kek yang sangat manis. so sad :'(

TAPI AKU TETAP SERONOK DENGAN PEMBELAJARAN KALI INI

banyak sangat ilmu yang aku dapat time cuti sekolah, even belajar bakery.
tiada caj dikenakan lagi tu, siap bagi makan free 3 kali sehari. belajar selama 1 week.
Bukan itu sahaja, alaun baju dan sijil juga diberikan.. betapa untungnya masa itu.

apa-apa pun kita snap dulu sebelum masuk class :)


hari pertama buat kek butter cake, tapi time tu tak teringat nak ambil gambar.
so, hari kedua baru teringat nak snap. yang ni blueberry cake ala-2 kebudak-budakkan..
habis kena kritik kau-2 dengan cikgu kat situ...
yelaaa.. cuba kau bayangkan ada ke orang jual blueberry cake macam ni?
semua ni angkara si perempuan sundal tu lah, I dah cakap bukan macam ni..
dia degil nak mati sampai sekarang kot. sedih sangat T__T dapat kenal hantu tu.


cake ni aku yang deko, tapi aku suruh mentor yang buatkan, tapi cake ni pun kena kritik.
hahaha, tapi nampak okaay lah dari ke yang atas tu.

dalam class ni lah group aku :)

sorry gambar tak berapa nak jelas, almaklumlah pakai phone cikai je :)

ni bahan-bahan nak buat chiffon cake, cake ni paling susah n paling tak suka aku nak buat
banyak pantang larang yang kita kena jaga. kena tunggu 10 or 20 minit selepas masak jangan sesekali bukak, dan yang paling penting jangan cucuk kek nak tahu dah masak ke belum.
memang banyak pantang larang, dah macam mengandung aku tengok kek tu.
alih0alih tak jadi pun kek uh, so. aku tanak snap! tak sedap langsung!

ambik kau! mana tak naik? asyik minum manis-manis je.
dan time tu pelatih-pelatih giatmara tengah belajar buat air sedap-sedap!

haaa tak terliur ke kalau dapat minum air free macam ni?
sedap tak terkata.



sementara tunggu kek masak, kita main conteng-2 dulu.

selagi tak masak, selagi tu lah snap picture je keja aku.

fudge cake by me and the geng :)

muka aku tanak serius pulak time ni, baking chesee cake :D
sedap sangat-sangat! tak rasa muak pun. actly aku yang pakai tudung kelabu tu.. not hitam

Giatmara pandan sangat seronookkkkkk


chesee cake tirai untuk kelas ktb kali ini :')

rindunya dekat adik-adik akak ni :(

comelkan chef ni? hehehe.



sebenarnya banyak lagi gambar, tapi I dah tak larat you nak upload :'(
thanks for reading :)













No comments: