Tabung Haji :D

Wednesday

JOM DERMA DARAH :D

Ni cerita Isnin lepas, tapi baru nak cerita sekarang? Hehehe, I so busy. Banyak assignment nak kena settle, ni pun ada lagi sebenarnya tapi aku hilangkan stress dengan membebel kat blog, boleh? kau sanggup? Hahahahaha fedulik apa aku. Korang kena baca gak ahkak bebel. Ok? Buat muka comel buat muka comel ^^
Korang pernah derma darah tak? Kalau tak pernah sila2 lah menderma dengan seikhlas hati, Cewahh! "TAPI! KALAU KORANG NAK MENDERMA PASTIKAN BERAT KORANG LEBIH DARI 47 KG AND ALSO TAKDE SEBARANG PENYAKIT!" Fullstop!

Masa ni aku derma darah dekat sekolah, pusat darah negara tu datang kat sekolah, so aku takkan sia-siakan peluang ni. Sebab aku sukakan cabaran. Ehh? Derma darah je punnggg kan? 

Ok First2 dia bagi lah taklimat bla bla bla *masa ni aku takde kat dalam dewan* malas nak dengar. Hahaha
Pastu daftar nama bla bla, then nanti nurse tu bagi borang suruh kita isi maklumat2. Dalam borang uh dia tanya kua ado penyakit ni? penyakit tu? Alhamdulillah semua2 penyakit tu aku takde so boleh lah menderma. Pastikan dalam 1 minggu sebelum kau tak g cek gigi or cabut gigi, tak bekam and banyak lah soalan dia aku lupa ah banyak sangat :D DAN yang pasti dia akan tanya kau pernah main? Peh ayat ahkak, eh takdelah dia tanya macam tu kan, malu lah orang. Soalan dia macam ni, "pernahkan anda melakukan perhubungan bla bla" "pernahkan anda mengambil dadah" Haaaaaaa lebih kurang macam tu lah soalan dia. 

PENDERMA DARAH ni kena umur 17 tahun ke atas, so aku green light lah kalau nak derma :D. Hehehehe. Lepastuuuuuuuuuuuuu dah habis isi borang apa semua, dia check lah kita ni darah apa, darah O ke darah AB ke darah A. Nak tahu tak ahkak darah apa? Jengjengggggggggggggg



Ahkak darah O Darah ahkak tak kedekut oulss boleh masuk mana2 jenis darah Hekhok
dia ambik sikit darah kat tangan, terkezuttt ahkak time dia ketep jari, rasa macam kena gigit semut :p

After that, pergi kat kaunter 2 dia check nadi kita kot, aku tak berapa nak perasan time uh sebab dah start gemuruh wehhh nurse uh tahu2 je aku gemuruh siap boleh tanya lagi "takut eh" dengan rela mengangukkan kepala *skemanya ayat ahkak* pastu g kaunter 3 berapa banyak kaunter la..... Kat situ dia just nak tahu alamat rumah yg betul. Haaaaaaaaaaaaaaaaa tiba lah masanyaaaaaaaaaaaaaaaaaa! 

Sebelum tu!!!! Hahahaha nak cerita sikit, time orang pertama derma pehhh jantung aku bagai nak jatuh ke bumi weh. Tengok dia punyaa jarum mak ai! Berderau darah aku. Hahahahah Fikir lagi, fikir. Turn kawan perempuan aku kena baru aku rasa macam "Ok rasanya macam tak sakit" Ayat kasi positif sikit, nak pujuk diri sendiri. Aku banyak2 istighfar pasang niat yang betul, macam2 lah aku nak yakinkan diri. Di samping tu, kawan2 banyak bagi semangat. Pehhhh terus "Ok aku boleh lakukan untuk mereka" "Niat untuk membantu" Biarkan segala rasa kesakitan, takpe jangan biarkan mereka yang memerlukan menderita. Terus sazzzassss nurse saya dah sedia, dengan malu malu kucing, mana taknya semua nurse LELAKI wehhh... Handsome pulak tu kan. Hahahahahaha Tiba lah masanya jarum menghinggap di tanganku.



Jarum kecik ni boleh tahan sakit dia sebab dia nak kasi ubat tahan sakit kan.... Aku tak pandang pun weh time ni. Hahahaha kecut perut mak! Pastu tibalahhhh waktunya jarum BESAR pulak... Alaaaaaaa time ni kawan aku tak tangkap, agaknya dia pun takut tengok jarum se besar tu. Aku kasi gambar goggle lah k.

Haaaaaa besar ni, tapi jarum ni tak sakit time nurse uh masukkan... rasa biasa je dari jarum kecik tadi. Aku memang tak pandang lahh wehh. Hahahah Buat muka cool... Pastu datang lah member2 yang bagi kata2 semangat. Konon sweet lah tu? Hahahahaha Sayang korang

Haaaa kau tengok, mana nak takut semua bagi semangat. Yang tak boleh blah, bebudak ni kata nak terberanak. Otak kau! Hahahaha. Aku steady je time ni Alhamdulillah darah mengalir cepat padat dan pantas. takdelah aku nak menunggu macam sorang kawan aku ni. Mybe darah dia liat kot. Hahaha
Ni orang pertama yang menderma time tu. Hehehehehhe dia relax je laki lah katakan kena lah tunjuk hebat. Puiihhhhhhhhhh

perempuan yang pertama menderma. Terus aku semangat!



Alhamdulillah sudah menderma, ANDA BILA LAGI?
SEBELUM MENDERMA PASTIKAN ANDA SUDAH BREAKFAST


P/S : MAAF KOTAK "COMMENT TIDAK BOLEH DIBUKA"
Kalau korang tahu macam mana nak enable balik, bagi tahu aku. pening aku dok kodek2 nak suruh ada balik kotak 'comment tu' HELP ME :'(

No comments: