Tabung Haji :D

Thursday

seri abadi tanpa blackhead n whitehead/Cara menggunakan mask shiseido


Harini takde benda nak mengupdate just nak share produk ni tapi sangat bagus dan memang berpuas hati! Mask ni memang sesuai sangatlah untuk muka yang memang banyak dengan bintik-bintik hitam or putih. Peh, kalau pakai mask ni memang seronok senyum sampai ke mata. Tarak percaya? Try beli dan apply sendiri kat muka. Memang sampai bila-bila tak menyesal. 


Meh aku kasi cara2 nak guna mask ni

 1. Shiseido mask ni dalam paket kecil, nipis tapi  cukup ahh nak cover 1 muka. tak kira muka kau tu besar ke  kecik. muka tembam chubby gemok  ke apa. semua boleh, jangan risau k :) 

2. Mask ni dalam bentuk cecair tapi pekat, takdelah cair mana pun senang je lah kalau kau nak apply kat muka, pakai jari lebih mudah ye nokk ^__^  *tengok gambar di atas

3. Tunggu kering dalam 10 - 15 minit. Tapi aku lebih suka tunggu kering sampai 30 minit, siap boleh tido lagi. Hahaha 

Kematu je muka aku, betul-betul setengah jam aku tunggu, tak boleh nak bercakap langsung.

5. Apa tunggu lagi? Kopek lah dan tengok hasilnya berjaya atau tidak?


Muka poyo gila, mana taknya aku ni jenis berhati2 takut bila kopek tak ikut muka. Hahaha

puas hati aku! blackhead keluar jua akhirnya! Yeahy ~ Percaya tak dengan produk Kak ton? Hahaha

Alaaaa, mask ni taklah mahal mana pun 1/pcs : RM1.50! ulang RM1.50!
Kalau lelaki nak pakai pun boleh, kau takyah nak malu-malu ahh, sebab lelaki lagi banyak blackhead tau! 





aku cadangkan pakai lah yang warna hitam punya, sebab kau boleh nampak berapa banyak blackhead n whitehead kat muka kau. Haha

Fungsi dia sama je cuma warna lain2 , ikut cita rasa lah nak beli warna apa. Tapi aku still nak kau beli warna hitam tu k? jangan degil nak. Hahaha ;)

            aku ada banyak stok, siapa tanak beli memang orang yang paling rugi tau! Hahahaha! 
       confirm bila kau baca entry ni kau akan mimpi dan esoknya mesti kau nak beli. Cayalahhh! 


No comments: